Mezoterápia (tű nélküli: elektroporézis)

Célja: a bőr táplálása, ránctalanítás

A mezoterápia segítségével pótolhatjuk az esszenciális vitaminokat és vízmegkötő anyagokat, de bejuttathatunk olyan hatóanyagot is, amely kimondottan anti-aging (ránctalanító) hatású. A módosított rádiófrekvenciás hullámokkal történő elektroporézis legyőzi a hám ellenállását, vagyis a bőr barrierét jelentő kettős lipidrétegen átmeneti szerkezeti átalakulás következik be. Az így megnyílt csatornákon keresztül könnyen átjuthatnak a nagyobb molekulasúlyú hatóanyagokat is, és eljuthatnak a bőr mélyebb rétegeibe (akár 0,2-10 cm-re!). A hatóanyagok 6-12x nagyobb mértékben hasznosulnak a bőr mélyebb rétegeiben is, mint egy hagyományos lokális kezelés során (pakolás, maszk, kézi masszázs, stb.). A tű nélküli mezoterápia, vagyis az elektroporáció során a hatóanyagok változatlan formában juthatnak be a bőr mélyebb rétegeibe egészen a sejtmagig, ezért csak analitikai tisztaságú és steril készítmények használata megengedett (ugyanúgy, mint az injekciós kezelések esetén).

Hyaluron-savat, vitaminokat, sőt botox hatású anyagokat használunk a kezelés során, ezeket egy hagyományos kozmetikai arckezelés vagy akár az otthoni ápolás során is használjuk, de a mezoterápia során használt készítmények mégis eltérőek. Mitől? Mivel az elektroporáció segítségével a sejtekbe (a sejtfalon belülre) juttatjuk be a hatóanyagot, kiemelkedően fontos, hogy ezek 100% tisztaságúak legyenek, ne tartalmazzanak sem színező-, sem illatanyagot vagy konzerválókat. Ezért is hívjuk a mezoterápiasorán alkalmazott készítményeket orvosi hatóanyagoknak.

A kezelés menete:

1.Lépés

Letisztítjuk a bőrfelületet, eltávolítjuk a szennyeződéseket és tonizálunk.

2.lépés

Hidroabrázió és aromavíz segítségével vagy mikrodermabrázióval eltávolítjuk az elhalt hámsejteket.

3.lépés

Mezoterápiásgép segítségével bejuttatjuk a bőrre felvitt hatóanyag koktél, melyet bőrtípusának megfelelően állítunk össze. Arcon 15 percig, nyak-dekoltázs területén további 10 perc.

4.lépés

A kezelt területre gumimaszkot vagy más krémpakolást helyezünk fel, vagy masszázst végzünk. ( vendég kérése szerint )

A kezelés teljesen fájdalommentes, és kb egy órát vesz igénybe. Már az első alkalommal látványos javulás figyelhető meg a bőrön, de természetesen kúraszerű alkalmazása még intenzívebb változáshoz vezet.

A mezoterápiáskezelés rendkívül jól kombinálható a dermarollerrel, amely egy steril tűhenger. A dermaroller, ugyan nem teljesen fájdalommentes, ám annál látványosabb eredményt hoz. A henger apró orvosi tűi, mikrosérüléseket okoznak a bőrön, amely a bőr saját regenerációját fokozza, továbbá segít a hatóanyag bejuttatásában. ( ősztől tavaszig javasolt )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük